Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Hlepčići»Aromatični hlepčići sa kvascem

Aromatični hlepčići sa kvascem

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Šegrt
782216218
Aromatični hlepčići sa kvascem
Fotografije: Yordanka Vasileva
1 / 3
27/09/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
75 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
8
"Mirisne hlepčiće sa kvascem za doručak, ručak i večeru - 3 dnevno će vam biti dovoljno"

Potrebni sastojci

  • brašno - 600 g (+/ - 10)
  • suvi kvasac - 7 g
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 i 1/2 kašičica
  • voda - 350 ml
  • kravlji maslac - 40 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno u posudu za mešenje. Dodajte sve suve sastojke i promešajte.

Zatim sipajte vodu koja treba da bude mlaka (malo zagrejana). Počnite da mesite testo za hlepčiće. Kada je skoro gotovo, ali još uvek lepljivo, počnite da dodajete maslac malo po malo. Ostavite malo maslaca za kasnije.

Mesite 5 minuta. Prebacite testo u dublju posudu premazanu uljem, poklopite i ostavite da se diže oko 40 minuta.

Kada se testo udvostruči, izvadite ga iz posude i podelite na 8 delova.

Svaki komad oblikujte u loptu i poređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Hlepčiće pospite sa malo brašna. Pokrijte ih krpom i ostavite na toplom 30 minuta.

Zagrejte rernu na 220 stepeni i pecite aromatične hlepčiće sa kvascem 20 - 25 minuta.

Stavite gotove aromatične hlepčiće na čistu krpu. Odmah ih premažite preostalim maslacem i pokrijte. Posle 30 minuta, imaćete neverovatno aromatične mirisne hlepčiće.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: