Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita savijača»Pita sa srpskim korama i sitnim sirom

Pita sa srpskim korama i sitnim sirom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Pita sa srpskim korama i sitnim sirom
Fotografije: Maria Bojilova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
10
"Pita sa srpskim korama i sitnim sirom - vaša nova omiljena pita za doručak, pa i za drugi doručak"

Potrebni sastojci

  • srpske kore za pitu - 450 g
  • sitni sir - 1 kg
  • kozji sir - 300 g
  • jaja - 7 komada
  • maslac - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Na radnoj površini se rašire srpske kore pitu.

Sitni sir se sipa u posudu u kojoj će se mešati smesa.

Kozji sir se fino izmrvi i doda u sitni sir. Veoma dobro se promeša.

Dodajte jaja bez prethodnog mućenja. Dobro izmešajte viljuškom dok se ne dobije homogena smesa.

Pleh dobro namazati maslacem.

Uzimaju se dve kore jedna na drugu. Preko cele kore rasporedite 3 pune kašike smese.

Stavite 3 komada maslaca na mešavinu.

Kora se umota u rolat i ređa u pleh. Na ovaj način se umotaju sve kore.

Nakon što je pita uvijena, na vrh se stavljaju komadići maslaca.

Pecite pitu sa srpskim korama i sitnim sirom 60 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: