Način pripreme
Očistite i dobro operite ćureće batake.
Uklonite kožu i odvojite kost, vodeći računa da uklonite sve male kosti.
Meso se samelje sa mlinom za meso.
Luk se očisti, opere i sitno isecka.
Kozji kačkavalj je narendan na krupno.
U manju posudu stavite začin balkanski miks, sipajte ulje i ostavite da odstoji 10 minuta.
U posudi u kojoj će se mešati smesa staviti mleveno meso, pa dodati seckani crni luk, alevu papriku i ulje u kome je ostavljen začin i dobro izmešati.
Na kraju se dodaje rendani kačkavalj i smesa se dobro umesi.
Ostavite mlevenu ćuretinu da odstoji 24 sata u frižideru.
Formirajte srednje ćureće ćuftice.
Ćuftice se peku u zagrejanom gril tiganju od livenog gvožđa.
Ćureće balkanske tatarske ćuftice se poslužuju sa sočnom salatom.