Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Ćuretina»Ćufte»Ćureće balkanske tatarske ćuftice

Ćureće balkanske tatarske ćuftice

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Ćureće balkanske tatarske ćuftice
Fotografije: Maria Bojilova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
10
"Poslužujemo ćureće balkanske tatarske ćuftice sa sočnom salatom."

Potrebni sastojci

  • ćureći batak - 7 komada
  • kozji kačkavalj - 300 g
  • aleva paprika - 3 kašičice
  • mešavina bibera - 1/2 kašičice
  • balkanski miks začina - 3 kašike
  • luk - 2 glavice
  • ulje - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i dobro operite ćureće batake.

Uklonite kožu i odvojite kost, vodeći računa da uklonite sve male kosti.

Meso se samelje sa mlinom za meso.

Luk se očisti, opere i sitno isecka.

Kozji kačkavalj je narendan na krupno.

U manju posudu stavite začin balkanski miks, sipajte ulje i ostavite da odstoji 10 minuta.

U posudi u kojoj će se mešati smesa staviti mleveno meso, pa dodati seckani crni luk, alevu papriku i ulje u kome je ostavljen začin i dobro izmešati.

Na kraju se dodaje rendani kačkavalj i smesa se dobro umesi.

Ostavite mlevenu ćuretinu da odstoji 24 sata u frižideru.

Formirajte srednje ćureće ćuftice.

Ćuftice se peku u zagrejanom gril tiganju od livenog gvožđa.

Ćureće balkanske tatarske ćuftice se poslužuju sa sočnom salatom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: