Način pripreme
Ćureće batake očistite i dobro operite .
Stavite ih u duboku šerpu, dodajte lovorov list, posolite i prelijte hladnom vodom.
Pustite ih da se skuvaju, povremeno skidajući penu.
Kada su skuvani, izvadite batake i lovorov list iz šerpe bez bacanja bujona.
Batake odvojite od kostiju, uklanjaju se male kosti i seku na male komade.
Luk se očisti, opere i sitno isecka.
Peršun se očisti, opere i sitno isecka.
Sveža žalfija i origano se operu i listovi se sitno iseckaju.
Bujon se procedi i dovede do ključanja, pa se dodaju seckano meso i crni luk.
Ćureću supu kuvajte 20 minuta, pa dodajte seckanu žalfiju, origano i peršun.
Dobro promešajte i dodajte pirinčane rezance.
Prokuvajte ćureću supu sa žalfijom i pirinčanim rezancima još 10 minuta.