Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Pide»Punjeni čamci sa mlevenim mesom, lukom, jajima i mocarelom

Punjeni čamci sa mlevenim mesom, lukom, jajima i mocarelom

Ivana GeorgievaIvana Georgieva
Pomoćnik kuvara
29497
Punjeni čamci sa mlevenim mesom, lukom, jajima i mocarelom
Fotografije: Ivana Georgieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Da li ste spremni da plivate u moru ukusa sa ovim punjenim čamcima"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 400 g
  • sveže mleko - 30 ml, mlako
  • kravlji maslac - 60 g, rastopljen i ohlađen
  • za nadev
  • mleveno meso - 500 g
  • žuti luk - 3 glavice
  • crveni luk - 2 glavice
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • kumin - 1/2 kašičice
  • so
  • biber - po ukusu
  • domaća ljutenica - 8 supenih kašika
  • jaja - 8 komada
  • žumanca - 1 komad
  • mocarela
* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte 300 g brašna u duboku posudu. U sredini napravite udubljenje i sipajte mlako sveže mleko i maslac. Mešajte drvenom kašikom dok smesa ne postane homogena. Dodajte preostalo brašno i zamesite meko testo.

Gotovo testo stavite u posudu, namazanu masnoćom, pokrijte steč folijom i ostavite da nadođe 2 sata.

Dok testo nadolazi, pripremite nadev. Isecite luk na srednje debeo polumesec. Dinstajte u tiganju, začinite prstohvatom soli i alevom paprikom.

Izvadite luk iz tiganja kad omekša i postane zlatan. U isti tiganj stavite mleveno meso i pržite dok se ne skuva.

Pred kraj dodajte začine. Dodajte propržiteni luk i zajedno promešajte. Skinite tiganj sa vatre.

Ostavite nadev da se ohladi pre korišćenja.

Kad testo nadoše, podelite ga na 8 jednakih delova. Od svakog dela oblikujte čamce i poređajte na dva pleha, obložena papirom za pečenje.

Namažite dno svakog čamca jednom kašikom ljutenice, stavite od nadeva i stavite ivice mocarele. Ivice testa namažite prethodno umućenim žumancem.

Stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu iz pleha.

U sredinu svakog čamca preko nadeva razbijte po jedno jaje.

Po želji možete da stavite dve kriške špek salame u dva kraja čamaca.

Vratite pleh sa punjenim čamcima u rernu i pecite dok testo ne dobije zlatnu boju.

Vaši punjeni čamci sa mlevenim mesom, lukom, jajima i mocarelom su gotovi!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: