Način pripreme
Sipajte 300 g brašna u duboku posudu. U sredini napravite udubljenje i sipajte mlako sveže mleko i maslac. Mešajte drvenom kašikom dok smesa ne postane homogena. Dodajte preostalo brašno i zamesite meko testo.
Gotovo testo stavite u posudu, namazanu masnoćom, pokrijte steč folijom i ostavite da nadođe 2 sata.
Dok testo nadolazi, pripremite nadev. Isecite luk na srednje debeo polumesec. Dinstajte u tiganju, začinite prstohvatom soli i alevom paprikom.
Izvadite luk iz tiganja kad omekša i postane zlatan. U isti tiganj stavite mleveno meso i pržite dok se ne skuva.
Pred kraj dodajte začine. Dodajte propržiteni luk i zajedno promešajte. Skinite tiganj sa vatre.
Ostavite nadev da se ohladi pre korišćenja.
Kad testo nadoše, podelite ga na 8 jednakih delova. Od svakog dela oblikujte čamce i poređajte na dva pleha, obložena papirom za pečenje.
Namažite dno svakog čamca jednom kašikom ljutenice, stavite od nadeva i stavite ivice mocarele. Ivice testa namažite prethodno umućenim žumancem.
Stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu iz pleha.
U sredinu svakog čamca preko nadeva razbijte po jedno jaje.
Po želji možete da stavite dve kriške špek salame u dva kraja čamaca.
Vratite pleh sa punjenim čamcima u rernu i pecite dok testo ne dobije zlatnu boju.
Vaši punjeni čamci sa mlevenim mesom, lukom, jajima i mocarelom su gotovi!