Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem Supe»Supa od Povrća»Francuska krem supa sa bundevom i tri vrste luka

Francuska krem supa sa bundevom i tri vrste luka

ZoriZori
Guru
7292375k218
Francuska krem supa sa bundevom i tri vrste luka
Fotografije: Zori
1 / 8
08/03/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Eh, kako da si čovek ne sipa ovaj zimski raskoš u posudicu - francuska krem supa sa bundevom i tri vrste luka"

Potrebni sastojci

  • kromid luk - 1 glavica, sitno naseckana
  • beli luk - 2 čena belog luka, sitno naseckan
  • praziluk - 1 struk, sitno naseckan
  • šargarepa - 1 komad, naseckana na kockice
  • celer - 3 struka, usitnjena
  • ulje - 5 supenih kašika
  • krompir - 400 g, oljušten i naseckan na kockice
  • bundeva - 800 g, oguljena i naseckana na kockice
  • bujon - 1 l, goveđi
  • provansalski začini - zeleni, po ukusu
  • kora pomorandže - izrendana
  • sok od pomorandže - 1 komad
  • so
  • crni biber - po ukusu
  • kravlji maslac - 30 g
  • ljuti čili - sušeni, krupno mleven, po uukusu
  • za krutone od hleba
  • hleb - 5 kriški, naseckan na kockice
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • provansalski začini
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj šerpi prodinstajte luk, prazuluk, beli luk i šargarepu u ulju sa prstohvatom soli.

Dodajte šargarepu, krompir i bundevu. Sačekajte desetak minuta i sipajte polovinu bujona i stavite suve provansalske zelene začine po ukusu (ruzmarin, majčinu dušicu, čubar, bosiljak, estragon). Smanjite ringlu i poklopite šerpu dok se krompir i bundeva u potpunosti ne skuvaju.

Za to vreme naseckajte hleb na male kockice, zalijte mlazom maslinovog ulja i pospite omiljenim začinima.

Ispecite u rerni na 180 stepeni dok se ne dobije zlatkasta boja, uz periodično mešanje. Izvadite krutone hleba iz rerne i ostavite ih da se u potpunosti ohlade.

Gotovu francusku krem supu sa bundevom i tri vrste luka pasirajte dok se ne dobije glatka konzistencija. Razredite je ostalim bujonom do željene gustine.

Na kraju dodajte sok i koru pomorandže i pospite solju i crnim biberom po ukusu.

Krem supu vraatite na nekoliko minuta na ringlu dok ponovo ne uzavri, zatim je sklonite sa vatre i stavite kockicu kravljeg maslaca. Mešajte dok se ne istopi, i rasporedite u posudice.

Svaku porciju pospite krupno mlevenim ljutim čilijem i poslužite domaće krutone.

Voala -vaša krem supa sa bundevom je gotova! Uživajte!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: