Način pripreme
Evo i mene! I dalje sam na talasu karfiola.
Danas sam morala da skuvam svoju preostalu količinu karfiola od juče i napravila sam ovu ludo ukusnu toplu salatu sa pijanim karfiolom i crvenim sočivom.
Neslućeno, bar za mene, ukusna kombinacija!
Prvo sam očistila i isekla karfiol na cvetove. Stavila sam ga u pleh, posolila po ukusu, dodala kari i maslinovo ulje. Sipala sam vino i vodu. Vino ispari tokom kuvanja i odlično začini karfiol.
Karfiol sam pekla na 200 stepeni dok ne bude gotov, oko 20 min, pazite na njega. Promešala sam dva puta tokom pečenja.
Skuvala sam crveno sočivo sa malo soli, brzo je gotovo, ja sam imala samo crveno, ali i sa braon ili drugom vrstom biće prelepo, pored toga što je ukusno, jer će biti vidljivo na tanjiru pored karfiola.
Gotov karfiol sam rasporedila u tanjire za serviranje i na vrh stavila oceđeno sočivo.
Zatim sam isekla malo belog luka u tanjire i posula nanom, moja je bila zamrznuta.
Na kraju sam u svaku porciju dodala po malo maslinovog ulja... Veoma ukusno! Mmmm...
Toplo preporučujem!
A sada vam želim divno veče!
I neka vam bude slatko!