Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Milibrot»Rajndling (Kärntner Reindling)

Rajndling (Kärntner Reindling)

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5081692k
Rajndling (Kärntner Reindling)
Fotografije: Juliya
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
8
"Da li znate šta je ovaj ukusni kolač Rajndling - da, jedinstven uskršnji kolač"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 270 g
  • šećer u prahu - 50 g
  • suvi kvasac - 5 g
  • sveže mleko - 125 ml
  • jaja - 1 komad
  • žumanca - 1 komad
  • rum - 1 kašika
  • kora od limuna - 1 kašika
  • so - prstohvat
  • vanila
  • kravlji maslac - 40 g mekan
  • za nadev
  • suvo grožđe - 100 g
  • kravlji maslac - 30 g mekan
  • šećer - 50 g
  • cimet - 2 kašičice
  • med - 3 kašike
  • orasi - 2 šake
  • za premazivanje
  • žumanca - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte brašno, šećer u prahu i kvasac.

U drugoj posudi pomešajte jaja, mleko, so, rum, koru limuna i vanilu.

Uz pomoć miksera ili mini pekare umesiti testo, pred kraj mešenja dodajući mekani kravlji maslac.

Pustite da testo za uskršnji kolač narasta sat vremena.

Potopite suvo grožđe, iseckajte ili sameljite orahe.

Ocedite suvo grožđe iz vode i osušite ga papirnim ubrusima.

Pomešajte šećer sa cimetom.

Gotovo testo razvucite u pravougaonik debljine oko 7-10 mm.

Ravnomerno premažite mekim maslacem, pospite suvim grožđem, orasima, medom i šećerom.

Rolat uvijte sa duže strane, savijte u oblik puža i staviti u okruglu, visoku posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje.

Ostavite da se rolat diže 30 minuta.

Različiti uskršnji kolač premažite žumancem i pecite na srednjem nivou u rerni zagrejanoj na 170 stepeni oko 40 minuta.

Pazite da ne izgori gornja kora, a po potrebi prekrijte Rajndling aluminijumskom folijom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: