Način pripreme
Prvo prosevamo brašno sa solju u veliku posudu. U veću posudu aktiviramo kvasac sa 150 ml mleka, 1 supenom kašikom šećera i 1 kašikom brašna.
Kada je kvasac gotov i kada sam umutila jaja sa drugim sastojcima, zamesim ne mnogo tvrdo testo. Pokrivam ga i ostavljam na toplom da nadođe. Testo delim na tri dela, jedan da bude manji.
Od većih delova svaki delim na dva dela i razvijam kore, dobijene dve kore savljam jednu preko druge, jednu sam namazala uljem ili maslacem. Zajedno ih uvijam i dobijeni rolat rezem na onolko trouglova, koliko želim, u ovom slučaju 7. Od druge dve kore na iati način dobijam 7 trouglova.
U velikom i viskom plehu ređam sve trouglove kao cvet. Od male loptice testa, takođe razvijam koru, mažem maslacem i uvijam u rolat. režem na uske rolnice oko 1 cm i ređam u sredinu pogače kao drugi cvet. Ostavljam pogaču da nadođe i mažem umućenim jajetom, mlekom i uljem.
Po želji se posipa semenkama i peče u ugrejanoj rerni. Takođe po želji dekoracija od malih i velikih belih srca, koje sušim u rerni.