Način pripreme
U delu mleka (50 ml) rastvorimo kvasac sa prstohvatom šećera. Skrob sa preostalim mlekom promešamo i stavljamo na vatru, mešamo dok se ne zgusne. Kad se zgusne dodajemo maslac i mešamo dok se potpuno ne rastopi. Ostavljamo krem da se dobro ohladi.
U hladan krem dodajemo nadošao kvasac, vanilu, brašno (ne sve odjednom) i šećer. Zamesimo meko, elastično testo.
Podelimo testo na dva dela. Jedan deo ostaje beo, a drugi podelimo na dva dela. U jedan deo dodajemo tamnu šaru 15 g kakaa, a u drugi deo dodajemo za svetlu šaru 5 g kakaa. Lepo promešamo da dobijemo testo jednake boje.
Dva braon testa podelimo na po 7 loptica i belo testo na 7. Ukupno dobijamo 21 loptu. Od svetlog testa pravimo fitilje koje stavljamo u razvijenu tamnu koru, a posle stavljamo u razvijenu belu koru.
Poređamo u namazan pleh jedno do drugog i ostavljamo da nadođe dok se ne udvostruči.
Pečemo u ugrejanoj rerni na 170 stepeni, proveravamo čačkalicom za zube. Po želji možemo ukrasiti čokoladnom glazurom.