Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Suši»Suši sa hrskavom piletinom i avokadom

Suši sa hrskavom piletinom i avokadom

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
189871k
Suši sa hrskavom piletinom i avokadom
Fotografije: Evgenia
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
2
"Suši hrskava piletina sa avokadom je toliko ukusan, da nije loše da pripremite i duplu dozu"

Potrebni sastojci

  • kore - 2 komada, Nora kore za suši
  • pileće meso - 150 g
  • pirinač - 160 g, za suši
  • voda - 250 ml
  • krem sir - 80 g
  • pirinčano sirće - 2 supene kašike
  • braon šećer - 1 supena kašika
  • avokado - 1 komad
  • soja sos
  • ZA POHOVANJE
  • jaja - 1 komad
  • prezle
  • beli biber
  • so
  • ZA HRSKAVU TEMPURU
  • kavlji maslac - 1 supena kašika
  • prezle - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo pirinač za suši tekućom, mlakom vodom dok se voda ne izbistru (koristimo posudu). Ostavljamo da se osuši 30 minuta. Posle kuvamo u šerpi sa poklopcem.

Čim voda provri, smanjujemo temperaturu vatre da bude najniža i ostavljamo tako da vri dok ne upije vodu. Skidamo pirinač sa vatre i ostavljamo da se popari i ohladi.

Ugrevamo pirinčano sirće sa šećerom i mešamo dok se šećer ne rastvori. Skidamo sa vatre i ostavljamo marinadu da se ohladi.

Premestimo pirinač u plastičnu posudu i prelivamo marinadom, posle pažljivo promešamo drvenom spatulom.

Isečemo slano pileće meso po dužini na komade i pohujemo, prvo potapam u umućeno jaje i posle uvaljamo u prezle u koje smo dodali beli biber i so.

Pržimo u ugrejanom tiganju sa uljem dok ne dobiju zlatnu boju.

Tempuru pripremamo tako što pomešamo maslac sa prezlama dok ne dobijemo mrvice od maslaca, pečemo ih u tiganju dok ne dobiju zlatnu boju.

Uzimamo nora kore sa sjajne strane odozdo i pokrivamo celu površinu pirinčem (mokrim rukam), Sve to pravimo na podmetaču za pravljenje sušija, pritiskamo jako dok uvijamo.

Na ivici do nas počinjemo da ređamo po dužini pohovani pileći file, red tempure, preko krem sir i red avokada (isečen na ivice).

Uz pomoć podmetača uvijamo rolat suši, pritiskamo jako dko uvijamo.

Rolat sečemo na krugove oštrim nožem. Prilikom svakog proreza kvasimo nož vodom.

Serviramo suši hrskavu piletinu sa avokadom uz soja sos.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: