Način pripreme
Počnite sa voćnim punjenjem za tartalete:
U šerpu stavite oprane, očišćene i iseckane jagode sa šećerom i 60 ml soka od pomorandže.
Stavite na umerenu vatru i mešajte oko 10 minuta.
Rastvorite skrob u preostalom soku od pomorandže i prelijte mešavinu voća. Mešajte oko 1-2 minuta i sklonite sa vatre.
Za testo prosejte brašno u posudu, pomešati sa šećerom i iseći maslac na komade. Trljajte prstima dok se ne formiraju mrvice, a zatim umutite jaje i spojite mrvice u glatku kuglu testa. Ako je još suvo, dodajte malo vode da omekša.
Nauljite 10 kalupa za tartalete (prečnik 9 cm). Uzmite 50 grama testa, formirajte loptu i stavite je u sredinu svakog kalupa. Prstima razmažite po dnu i naboranim zidovima da dobro prijanja u ravnomernom tankom sloju.
Izbockajte kore viljuškom i stavite u frižider na 30 minuta ili u zamrzivač na 15 minuta.
Zatim ih premažite umućenim belancetom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 15 minuta. Ostavite da se potpuno ohladi.
U međuvremenu napravite krem od maskarponea:
Stavite listove želatina u hladnu vodu da se hidriraju.
Koru od pola limuna narendajtei pomešajte sa šećerom.
Sipajte pavlaku u šerpu i dodajte šećer sa ukusom citrusa. Zagrejati na umerenoj vatri i nakon što se šećer istopi dodati želatin (dobro oceđen od vode). Temperatura tečnosti ne bi trebalo da prelazi 80 stepeni, jer će delovanje želatina biti neutralisano.
Dobro promešajte, pa dodajte maskarpone i umutite u glatki tečni krem.
Rasporedite ga u kalupe za tartalete i ostavite da odstoji u frižideru najmanje dva sata.
Na kraju, stavite dve kašike jagode na svaku tartaletu.
Mnogo ukusnih tartaleta sa jagodama za vaš lični praznik i za sve vaše najmilije!