Način pripreme
Dovedite vodu do ključanja u velikom loncu. Zatim dodajte 1 kašiku soli.
Kukuruzni griz dodaje se malo po malo u ključalu slanu vodu. Stalno mešajte da nema grudvica. Kukuruzno brašno treba da se krčka oko pet do šest minuta.
Trebalo bi da se zgusne i sklanja se sa ringle. Ovo se radi kada kukuruzno brašno počne da se odvaja od ivica lonca.
Istopite maslac u tiganju. Nakon što se istopi, dodajte alevu papriku. Samo malo promešajte da ne zagori.
Posle toga, gotov Dobrudžanski kačamak se sipa u tepsiju, odozgo se izmrvi malo sira i prelije mešavinom maslaca i aleve paprike.
Dok je topla, mamaljiga se može posuti rendanim kačkavaljem.
Dobrudžanska mamaljiga se služi topla.
PS: Količina vode se može zameniti svežim mlekom. Sir se može zameniti svinjskim čvarcima.