Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Burek»Pita burek iz Dobrudže

Pita burek iz Dobrudže

VeselinaVeselina
Inovator
139471k
Pita burek iz Dobrudže
Fotografije: Veselina
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
6
"Jedemo sa jogurtom pitu purek iz Dobrudže. Čudesan doručak!"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje
  • sir - 300 g
  • maslac - 1 od 125 g
  • jaja - 4 komada
  • sveže mleko - 200 ml
  • kiselo mleko - 2 supene kašike
  • ulje - 100 ml
  • soda za hleb - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Izmrvimo sir. Maslac topimo dok ne postane tečan.

U posudu stavljamo kiselo mleko i sodu da se aktivira.

Dodajemo 1 jaje i sir i mešamo. Ovo nije nadev.

U pravougaonu tepsiju na dno četkicom mažemo ulje.

Stavljamo jednu koru, mažemo uljem, ponovo kora i tako 4 kore jednu na drugu. Nanosimo nadev. Stavljamo 1 koru.

Mažemo uljem, ponovo kor, ponovo mažemo uljem i tako ponovo 4 kore.

Tako dok se ne potroše svi sastojci za ređanu pitu.

Završavamo sa 1 korom. Pažljivo oštrim nožem sečemo pitu na kvadrate. U drugoj posudi mutimo sveže mleko, 3 komada jaja i maslac.

Kašikom sipamo u procepe komada kvadrata koje sečemo, posle i odozgo raspoređujemo.

Burek pečemo 45-50 minuta obavezno u zagrejanoj rerni na 180°C.

Jedemo sa jogurtom pitu burek iz Dobrudže.

Čudesan doručak.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: