Način pripreme
Izmrvimo sir. Maslac topimo dok ne postane tečan.
U posudu stavljamo kiselo mleko i sodu da se aktivira.
Dodajemo 1 jaje i sir i mešamo. Ovo nije nadev.
U pravougaonu tepsiju na dno četkicom mažemo ulje.
Stavljamo jednu koru, mažemo uljem, ponovo kora i tako 4 kore jednu na drugu. Nanosimo nadev. Stavljamo 1 koru.
Mažemo uljem, ponovo kor, ponovo mažemo uljem i tako ponovo 4 kore.
Tako dok se ne potroše svi sastojci za ređanu pitu.
Završavamo sa 1 korom. Pažljivo oštrim nožem sečemo pitu na kvadrate. U drugoj posudi mutimo sveže mleko, 3 komada jaja i maslac.
Kašikom sipamo u procepe komada kvadrata koje sečemo, posle i odozgo raspoređujemo.
Burek pečemo 45-50 minuta obavezno u zagrejanoj rerni na 180°C.
Jedemo sa jogurtom pitu burek iz Dobrudže.
Čudesan doručak.