Način pripreme
Operite kinou i stavite je na šporet sa1 šoljom vode ili bujona od povrća. Kada provri, ugasi se i ostavi poklopljeno 15 minuta na šporetu, dok se sva voda ne upije.
Paprike se izdube, stave u pleh sa otvorom na dole i peku u rerni zagrejanoj na 200-220 stepeni oko 20 minuta ili dok ne omekšaju i dok se ne pojave tamne mrlje.
Tikvice, patlidžan i pečurke se iseku na sitno, a crni luk, beli luk i peršun sitno seckaju.
Na zagrejanom ulju propržite luk, pečurke i patlidžan. Pre nego što počne da se lepi, doda se malo soli. Nakon što omekšaju i smanje zapreminu, dodajte tikvice, beli luk i nešto kasnije dodajte paradajz pire, začinite bosiljkom i biberom, a ako je smrznut dodajte kukuruz.
Kada je sve spremno skloniti sa ringle i pomešati sa gotovom kinoom, začiniti peršunom. Dobro promešati.
Gotove punjene paprike okreću se otvorom na gore i u njih se ravnomerno raspoređuje nadev.
Odozgo pospite punjene paprike sa kinoom sa malo rendanog kačkavalja. Vratite u rernu na još 10 minuta da se sir istopi i zapeče.
Prepustite se ukusnim punjenim paprikama sa kinoom i povrćem uz raskošnu kapu od pečenog sira.