Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Punjene Paprike»Punjene paprike sa kinoom i povrćem

Punjene paprike sa kinoom i povrćem

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
4561501k214
Punjene paprike sa kinoom i povrćem
Fotografije: Raya Andonova
1 / 3
13/12/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Prepustite se ukusnim punjenim paprikama sa kinoom i povrćem uz raskošnu kapu od pečenog sira."

Potrebni sastojci

  • paprike - 6 komada
  • kinoa - 1/2 šolje
  • kukuruz - oko 1/4 konzerve ili zamrznut
  • tikvica - 1/2 komada, manje
  • patlidžan - 1/2 komada., mali
  • pečurke - 3 pečurke
  • luk - 1/2 glavice, mala
  • beli luk - 1 čen
  • mladi luk - 1 stabljika, mala
  • peršun - 3 grančice
  • paradajz pire - 1 kašika
  • biber
  • bosiljak
  • so
  • ulje
  • kačkavalj
* merne jedinice

Način pripreme

Operite kinou i stavite je na šporet sa1 šoljom vode ili bujona od povrća. Kada provri, ugasi se i ostavi poklopljeno 15 minuta na šporetu, dok se sva voda ne upije.

Paprike se izdube, stave u pleh sa otvorom na dole i peku u rerni zagrejanoj na 200-220 stepeni oko 20 minuta ili dok ne omekšaju i dok se ne pojave tamne mrlje.

Tikvice, patlidžan i pečurke se iseku na sitno, a crni luk, beli luk i peršun sitno seckaju.

Na zagrejanom ulju propržite luk, pečurke i patlidžan. Pre nego što počne da se lepi, doda se malo soli. Nakon što omekšaju i smanje zapreminu, dodajte tikvice, beli luk i nešto kasnije dodajte paradajz pire, začinite bosiljkom i biberom, a ako je smrznut dodajte kukuruz.

Kada je sve spremno skloniti sa ringle i pomešati sa gotovom kinoom, začiniti peršunom. Dobro promešati.

Gotove punjene paprike okreću se otvorom na gore i u njih se ravnomerno raspoređuje nadev.

Odozgo pospite punjene paprike sa kinoom sa malo rendanog kačkavalja. Vratite u rernu na još 10 minuta da se sir istopi i zapeče.

Prepustite se ukusnim punjenim paprikama sa kinoom i povrćem uz raskošnu kapu od pečenog sira.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: