Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Punjene paprike»Paprike punjene pirinčem i kinoom

Paprike punjene pirinčem i kinoom

ZoriZori
Guru
8792805k
Paprike punjene pirinčem i kinoom
Fotografije: Zori
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Šaka kinoe će pretvoriti obične punjene paprike u zdrav ručak, o kom svako može da mašta"

Potrebni sastojci

  • kinoa - 100 g
  • pirinač - 5 - 6 supenih kašika
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica, crni
  • crni biber
  • divlja nana - 1 supena kašika
  • majoran - 1 supena kašika
  • peršun - 1 supena kašika
  • so - po ukusu
  • ulje - 1/2 šolje
  • paprike - 15 - 16 komada, za punjenje
  • beli luk - 2 - 3 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike se operu, pažljivo im se odstrane popklopčići tako što se sačuvaju semenke, očišćene od semenki i sitno se naseckaju za nadev. Drške poklopčića se podseku.

Kinoa i pirianač se operu i prethodno namoče u vodi, ali u posebnim posudama. Kinoa se kuva u kljčaloj posoljenoj vodi.

Za nadev u dubokom tiganju se zagreva ulje, dodaje se sitno naseckan luk, usitnjena šargarepa i semenke paprike.

Dodaje se isceđeni pirinač, malo se zaprži i dodaje se topla voda - koliko je potrebno da pokrije (otprilike 1 šolja), meša se s vremena na vreme dok pirinač ne upije vodu i zatim se dodaje skuvana kinoa, naseckani čenovi belog luka, peršun, divlja nana, majoran, crni biber i so po ukusu.

Proneša se, skine se sa rinlge i nadevom se pune paprike tako što im se otvori zatvaraju poklopčićima.

Ređaju se u podmazanu tepsiju, odozgo se posipaju solju, alevom paprikom i sa malo ulja i peku se u rerni dok ne budu gotove - 15-20 minuta.

Ukusne su kako tople, tako i hladne.

Paprike punjene pirinčem i kinoom su gotove.

Ako ti se recept dopada, probaj i druge naše predloge za posne punjene paprike ili paprike punjene jajima i sirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: