Način pripreme
Pripremite fil za korpice za fahitas tako što ćete luk i beli luk očistiti i sitno iseckati, a paprike iseći na štapiće.
Zagrejte maslinovo ulje i prvo propržite luk dok ne omekša, pa dodajte paprike i na kraju beli luk. Kada se isprže, dodajte pileće meso isečeno na komade ili trake srednje veličine.
Mešajte nekoliko minuta. Ako primetite da luk gori, sipajte začin za fahitas rastvoren u malo vode.
Kuvajte dok meso ne bude gotovo (pileće grudi se vrlo brzo kuvaju).
Pošto se sve nalazi u samom začinu za fahitas, nisu potrebni dodatni začini. Onaj koji koristim sadrži: sušeni luk, kajensku papriku, biber, đumbir, beli luk u prahu, celer, suvu šargarepu, so i sojine proteine u prahu.
Sklonite sa vatre i ostavite da se malo ohladi.
Zatim uzmite kalup za mafine (potrebno nam je 10 gnezda) i u svako gnezdo stavite po 1 pšeničnu tortilju, lagano pritiskajući tako da se nasloni na dno i stranice.
Rasporedite fil, narendajte malo ljutog čedra (ja sam ga kupila u Lidlu pod imenom čedar na meksički način).
Pecite oko 10-12 minuta na 180 stepeni.
Uklonite ukusne korpe i prelijte svaku kašikom blago ljutog paradajz sosa u meksičkom stilu, kašikom pavlake ili meksičkog sosa od sireva i kolutom od halapenjo papričice.
Poslužite slane korpice sa hrskavim svežim listovima ajsberg zelene salate.
Omiljene Fahitas korpice, ali u drugačijoj zabavnijoj formi!