Način pripreme
Isecite piletinu na komade. Začinite piletinu dimljenom alevom paprikom, italijanskim začinima, solju i biberom.
Zagrejte dubok tiganj na srednjoj vatri. Dodajte maslinovo ulje. Dodajte piletinu. Kuvajte piletinu na srednjoj vatri oko 3 minuta.
Izvadite je na tanjir.
U istu, već prazni tiganj, dodajte orzo testeninu i izgnječeni beli luk. Kuvajte na srednjoj vatri, mešajući, dok orzo ne porumeni, oko 2 minuta.
Dodajte pileći bujon, polovinu čeri paradajza i posolite. Pustite da provri, a zatim smanjite na laganoj vatri i kuvajte oko 5 ili 10 minuta, povremeno mešajući da se orzo ne zalepi za dno tiganja dok se orzo kuva.
Dodajte spanać i preostali čeri paradajz. Sve mešajte na srednjoj vatri dok spanać ne omekša.
Dodajte pavlaku i začine u tiganj sa orzom i povrćem i promešajte da se sjedine. Začinite solju i biberom po želji.
Vratite piletinu u tiganj. Krčkajte u sosu da se zagreje i dok se piletina ne skuva.
Piletina sa orzom i spanaćem u Zoni je veoma ukusna.
Prijatno!