Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Piletina sa orzom i spanaćem u Zoni

Piletina sa orzom i spanaćem u Zoni

RumiRumi
Početnik
23950
Piletina sa orzom i spanaćem u Zoni
Fotografije: Rumi
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Piletina sa orzom i spanaćem u Zoni je veoma ukusna. Probajte!"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 340 g bez kože i kosti (12 BP)
  • dimljena aleva paprika - 1/2 kašičice
  • italijanski začin - 1 kašičica
  • so
  • biber - sveže mleveni
  • maslinovo ulje - 2 kašičice (6 BM)
  • orzo - 138 g (11, 5 BV)
  • čen belog luka - 3 čena, izgnječen
  • maslinovo ulje - 1 kašičica (3 BM)
  • čeri paradajz - 140 g, isečen na pola (0, 5 BV)
  • pileći bujon - 1 prstohvat
  • so - 1 prstohvat
  • sveži spanać - 70 g
  • tečna pavlaka - 6 kašika (3 BM)
  • bosiljak
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite piletinu na komade. Začinite piletinu dimljenom alevom paprikom, italijanskim začinima, solju i biberom.

Zagrejte dubok tiganj na srednjoj vatri. Dodajte maslinovo ulje. Dodajte piletinu. Kuvajte piletinu na srednjoj vatri oko 3 minuta.

Izvadite je na tanjir.

U istu, već prazni tiganj, dodajte orzo testeninu i izgnječeni beli luk. Kuvajte na srednjoj vatri, mešajući, dok orzo ne porumeni, oko 2 minuta.

Dodajte pileći bujon, polovinu čeri paradajza i posolite. Pustite da provri, a zatim smanjite na laganoj vatri i kuvajte oko 5 ili 10 minuta, povremeno mešajući da se orzo ne zalepi za dno tiganja dok se orzo kuva.

Dodajte spanać i preostali čeri paradajz. Sve mešajte na srednjoj vatri dok spanać ne omekša.

Dodajte pavlaku i začine u tiganj sa orzom i povrćem i promešajte da se sjedine. Začinite solju i biberom po želji.

Vratite piletinu u tiganj. Krčkajte u sosu da se zagreje i dok se piletina ne skuva.

Piletina sa orzom i spanaćem u Zoni je veoma ukusna.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: