Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Kari»Kari piletina sa spanaćem

Kari piletina sa spanaćem

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Kari piletina sa spanaćem1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Egzotična piletina mekog ukusa i bogate arome - uživanje u ukusnoj hrani vam je zagarantovano"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 4 komada (svaki po 175 g)
  • ulje - 3 kašike
  • garam masala - 1/4 kašičice
  • kurkuma - 1/2 kašičice
  • pavlaka - 150 ml
  • luk - 1 manja glavica
  • đumbir - 2 tanka parčeta, svež
  • spanać - 200 g, mlad
  • hleb - 4 komada, hleb naan
  • korijander - 1/2 kašičice
  • kumin - 1/2 kašičice
  • ljuta aleva paprika - 1/4 kašičice
  • paradajz - 2 komada
  • beli luk - 1 čen
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte ulje u dubokoj šerpi. Isecite luk i zapržite ga. Dodajte i gnječeni beli luk.

Oljuštite i isecite đumbir na sitno, sipajte ga u luk zajedno sa začinima i promešajte dobro. Zapržite oko minut.

Dodajte paradajz isečen na krupno i pržite na tihoj vatri oko 7 minuta. Za to vreme isecite meso na zalogaje.

Zagrejte gril na visokoj temperaturi, da se zagreje hleb naan. Čim paradajz bude gotov pojačajte ringlu i dodajte meso.

Pržite dok ne pobeli. Začinite solju i biberom, dodajte pavlaku i kuvajte još oko 6 minuta.

Operite i osušite spanać, dodajte ga u jelo izmešajte dok se ne izdinsta. Servirajte kari sa zagrejanim hlebom naan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: