Način pripreme
Jaja i šećer se mute oko 7-10 minuta, zavisi od snage miksera - treba da se dobije vazdušasta smesa.
Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i mešajte silikonskom lopaticom ili kašikom pokretima odozdo na gore. Esenscija se dodaje poslednja.
Smesu sipajte u pleh od rerne, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje, i pecite u zagrejanoj rerni na 160 stepeni dok ne bude gotovo.
Dok je još topla, kora se umotava pomoću papira za pečenje. Ostavlja se kratko, za to vreme se priprema krem sa pavlakom.
Umutite pavlaku sa šećerom dok ne bude gotova, dodajte kondenzovano mleko, na kraju maskarpone - umutite ne više od 2 minuta.
Patišpanj se obilno premaže kremom, na jedan kraj se dodaje slatko od jagoda i pažljivo uroluje da kora ne pukne.
Krajevi se iseku i sa svih strana rolat se premaže kremom.
Preostala količina se oboji bojom, a ruže se špricem postave na specijalni rolat sa pavlakom, koje se ukrašavaju čoko kuglicama.
Napravite još posebniji osećaj za stolom sa ovim jedinstvenim rolatom sa pavlakom.