Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Pogača sa Sodom»Pogača sa sodom u kesi

Pogača sa sodom u kesi

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
1363273026
Pogača sa sodom u kesi
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
1 / 2
22/12/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
8
"Pogača sa sodom u kesi - jednostavna i savršena za praznik!"

Potrebni sastojci

  • brašno - 550 g
  • gazirana voda - 300 ml
  • prašak za pecivo - 1 pakovanje
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica, ravna
  • soda - 1 kašičica
  • sirće - 1 kašika
  • ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte gaziranu vodu u posudu. Dodajte prašak za pecivo i promešajte.

Dodajte sve ostale proizvode i dobro promešajte.

Dodati 500-550 g brašna, prosejanog kroz sito, umesiti na radnoj površini, formirati kuglu, koju dobro premazati uljem i vratiti u posudu.

Pokrijte folijom i stavite u frižider na sat vremena.

Vadi se i nožem se prave rezovi, u ovom slučaju sam napravio krst na pogači sa sodom. Stavite u kesu za pečenje, zavežite i stavite u pleh.

Umotajte celu tepsiju aluminijumskom folijom bez pritiskanja ivica.

Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 20 minuta.

Uklonite foliju i završite pečenje na 180 stepeni 15-20 minuta.

Hleb se odmah nakon pečenja vadi i stavlja na rešetku, pokriven krpom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: