Način pripreme
Brašno prosejte dva puta kroz sito. Sipajte ga u posudu i napravite udubljenje u njemu. U udubljenje dodajte jaje, šećer, ulje, so i kiselo mleko u koje ste prethodno rastvorili sodu bikarbonu.
Promešajte kašikom i postepeno dodajte brašno, ako je neophodno.
Umesite rukama mekano i elastično testo.
Prebacite testo u tepsiju, prethodno nauljenu i posutu brašnom, pa testo lagano razvucite prstima do zidova tepsije. Drvenom kašikom napravite rupice po pogači.
Premažite pogaču umućenim žumancem sa kašikom ulja i ostavite je da se odmori oko 20 minuta.
Pogaču sa sodom ubacite u prethodno zagrejanu rernu na 220 stepeni i pecite dok ne bude gotova, a tepsiju okrenite nekoliko puta tokom pečenja, kako bi se pogača ispekla ravnomerno.
Nakon pečenja, pogaču umotajte u čistu pamučnu krpu.
Prijatno!