Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Baklava»Baklavice sa orasima i krem sirom

Baklavice sa orasima i krem sirom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Baklavice sa orasima i krem sirom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
10
"Izvadite iz rerne, baklavu prelijte šećernim sirupom i još malo pospite mlevenim orasima - neka počne teško čekanje od 12 časova"

Potrebni sastojci

  • krem sir - 300 g Philadelphia
  • griz - 3 kašičice, pšenični
  • kore za baklavu - 10 komada
  • orašasti plodovi - 100 g mlevenih ili 10 kašika prema ukusu
  • maslac - 100 g, istopljen
  • za sirup
  • voda - 1 šolja
  • šećer - 1 i 1/2 šolja
  • sok od limuna - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo što radimo je da pripremimo šećerni sirup.

Šećer i vodu stavljamo u šerpu, kuvamo dok se šećer ne istopi.

Nakon što se istopi, pustite da se sirup krčka 5-7 minuta na laganoj vatri.

Sklonite ga i kada se ohladi dodajte sok od limuna.

Počinjemo da pripremamo baklavice topljenjem maslaca.

Krem sir stavite u posudu i dodajte mu pšenični griz i dobro promešajte.

Po vašem ukusu ispecite orahe i sameljite ih.

Otpakujemo kore i nauljimo posudu u koju ćemo ih staviti da se peku.

Uzimamo list kore, preklopimo list kao harmoniku i preklopimo ga u sredini.

Na donjoj ivici malo preklopite obe strane lista i stavite 1 kašiku orašastih plodova i 1 kašiku filadelfije.

Koru čvrsto uvijamo odozdo prema gore.

Gotovu baklavu stavite na pleh.

Obilno premažite istopljenim maslacem i stavite u tepsiju u rernu i pecite dok ne porumeni.

Pošto je gotova, izvadimo baklavu iz rerne, prelijemo baklavu sa orasima i filadelfijom šećernim sirupom i još malo posipamo mlevenim orasima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: