Način pripreme
Prvo što radimo je da pripremimo šećerni sirup.
Šećer i vodu stavljamo u šerpu, kuvamo dok se šećer ne istopi.
Nakon što se istopi, pustite da se sirup krčka 5-7 minuta na laganoj vatri.
Sklonite ga i kada se ohladi dodajte sok od limuna.
Počinjemo da pripremamo baklavice topljenjem maslaca.
Krem sir stavite u posudu i dodajte mu pšenični griz i dobro promešajte.
Po vašem ukusu ispecite orahe i sameljite ih.
Otpakujemo kore i nauljimo posudu u koju ćemo ih staviti da se peku.
Uzimamo list kore, preklopimo list kao harmoniku i preklopimo ga u sredini.
Na donjoj ivici malo preklopite obe strane lista i stavite 1 kašiku orašastih plodova i 1 kašiku filadelfije.
Koru čvrsto uvijamo odozdo prema gore.
Gotovu baklavu stavite na pleh.
Obilno premažite istopljenim maslacem i stavite u tepsiju u rernu i pecite dok ne porumeni.
Pošto je gotova, izvadimo baklavu iz rerne, prelijemo baklavu sa orasima i filadelfijom šećernim sirupom i još malo posipamo mlevenim orasima.