Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Slanina u alevoj paprici

Slanina u alevoj paprici

Bilyana VladovaBilyana Vladova
Šef kuhinje
11840341
Slanina u alevoj paprici
Fotografije: Bilyana Vladova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
15
"Stigla je zima sa aromom ukusne slanine i crnog vina"

Potrebni sastojci

  • slanina - oko 2 kg
  • raso od kiselog kupusa - 4 l
  • lovorov list - 4 - 5 listova
  • biber - 5 - 6 zrna
  • aleva paprika - 100 g
  • kurkuma - 30 g
  • čubar - 80 g
  • muskatni oraščić - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Raso od kiselog kupusa se sipa u lonac i čeka da provri. Za to vreme slanina se iseče na komade od po 150-200 g.

Kada raso od kupusa počne da ključa, dodajte lovorov list i biber. Zatim se stavljaju komadići iseckane slanine. Ovako kuvajte oko pet minuta.

Nakon toga, u ravnom i širokom tanjiru pomešaju se aleva paprika, kurkuma, čubar i muskatni oraščić. Dobro promešajte da se začini ravnomerno rasporede.

Još vruću slaninu izvadite štipaljkom i uvaljajte je u začine. Komadići slanine se ređaju u pleh jedan pored drugog i hlade.

Može se jesti nakon dva dana da slanina upije ukuse. Čuva se u zamrzivaču.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: