Usoljena slanina

01/09/2018
"I zapamtite - usoljena slanina se seče na veoma tanke komade i jede sa zadovoljstvom i .... domaćim crnim vinom "
Priprema60 min.
Ukupno60 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano268
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • slanina
  • morska so
* merne jedinice

Način pripreme

Svežu slaninu potopimo 1-2 dana u posoljenu vodu da se ocedi krv. Sečemo je na komade.

U posudu za čuvanje stavljamo so na dno i zbijeno rasporedimo komade slanine. U protivnom ona će se pokvariti od kiseonika.

Na vrh stavljamo ponovo so i to mnogo.

Pokrivamo poklopcem i stavljamo nešto teško. Čuvamo na suvom i hladnom mestu.

Nakon 20 dana konzumiramo kao meze ili sa njom kuvamo nacionalna jela.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar