Način pripreme
U posudi pomešajte prosejano brašno, kondenzovano mleko, sodu ugašenu u sirćetu i jaje, umesite testo.
Testo podelite na 8 jednakih delova oblikovanih u lopte. Razvijte lopte testa (prečnik tiganja u kom ćete peći kore) na nabrašnjenoj radnoj površini u tanku koru. U tiganju zagrejanom na umerenoj vatri pecite kore sa obe strane jednu za drugom, otprilike 1 minut za svaku stranu. Prstenom ili tanjirom isecite kore dok su još tople, a ostatke izmrvite.
Za krem, u posudi umutite jaja sa šećerom. Dodajte brašno i sipajte sveže mleko, dobro izmešajte. Sipajte smesu u šerpu sa debelim dnom provlačeći je kroz sito. Šerpu stavite na umerenu vatru i kuvajte dok se ne zgusne. Dodajte iseckanu kockicu maslaca i vanilu, mešajte dok se maslac u potpunosti ne istopi i dok ga krem ne upije.
Naizmenično slažite kore na odgovarajući tanjir sledećim redosledom - kora, krem, završavajući kremom. Pospite izmrvljenim ostacima kore i ostavite na sobnoj temperaturi na sat vremena, posle stavite u frižider.
Neverovatno jednostavna i veoma ukusna domaća torta za prazničnu novogodišnju noć!