Način pripreme
Orahe malo sameljemo blenderom, u njih dodajemo 3-4 kašike šećera i nastavljamo da meljemo.
Belanca umutimo mikserom i u njih dodajemo preostali šećer i skrob. Tako umućene dodajemo u orahe i dobro promešamo.
Na 5 parčeta papira ocrtamo krugove prečnika 20 cm. Smesu ravnomerno rasporedimo između i oblikujemo kore koje pečemo u ugrejanoj rerni na 160 stepeni 10 minuta.
Dok su još tople skidamo papir i ostavljamo da se ohladi.
Krem za garaš tortu pripremamo tako što umutimo žumanca sa šećerom u prahu uz pomoć miksera. Posle dodajemo sveže mleko i stavljamo na vatru, neprestano mešamo dok se ne zgusne.
Ostavljamo da se malo ohladi i dodajemo izlomljenu čokoladu da se rastopi, mutimo mikserom. Na kraju dodajemo i mekani maslac i vanilu.
Garaš tortu sastavljamo tako što ređamo kore i krem.
Odozgo prelivamo glazurom, napravljenom od ugrejanog mleka i čokolade.
Ukrašavamo po želji - ja sam ukrasila moju domaću tortu Garaš mlevenim i mrvljenim orasima.