Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Bundevara»Brza uvijena bundevara

Brza uvijena bundevara

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Brza uvijena bundevara
Fotografije: Albena Asenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Brza, ali ukusna bundevara, preporučujemo je da je pripremite prvom prilikom"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 400 g
  • bundeva - rendana, 2 šolje
  • orasi - po želji (100 g)
  • šećer - po 2 supene kašike po rolatu
  • ulje - po 1 supena kašika po roaltu
  • cimet - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Pravimo bundevaru sa sirovom bundevom. Prvo je izrendamo krupnije.

Kore su fine i koristimo po dve kore, ne mažemo ih uljem. Preko dve kore u kraću stranu stavljamo bundevu kao liniju, posle posipamo sa malo cimeta, ne volim jak miris, ko voli može pomešati bundevu sa cimetom po ukusu.

Nakon toga posipamo šećerom po celoj kori i orahe, krupnije u ovom delu kore gde nema bundeve. Uvijamo u rolat, nakon toga u oblik puža u plehu, namazanim uljem. Tako dok ne potrošimo kore i nadev. Odozgo mažemo uljem i posipamo kristal šećerm.

Pečemo bundevaru u umerenoj rerni na 170 stepeni sa ventilatorom dok ne bude gotova i dok ne dobije lepu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: