Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta sa ananasom, dulče de lečeom i gotovim korama

Torta sa ananasom, dulče de lečeom i gotovim korama

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
454145957
Torta sa ananasom, dulče de lečeom i gotovim korama
Fotografije: Sevda Andreeva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Brza i nepretenciozna domaća torta za vaš praznik!"

Potrebni sastojci

  • kore za torte - 3 kom. spreman
  • ananas - 1 konzerva
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • dulče de leče - 1 konzerva
  • čokolada - strugotine za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Dulče de leče pripremamo od prethodnog dana, kuvajući konzervu oko sat i po i vodeći računa da je sve vreme prekrivena vodom. Ohladimo ga.

Umutite pavlaku u vazdušasti krem i dodajte dulče de leče, nastavite da mutite dok se ne homogenizuju.

Prvu koru stavljamo u tanjir za torte i pospemo je sokom iz konzerve sa ananasom. Premažite kremom i poređajte komade ananasa. Stavite drugu koru i ponovite.

Ostatkom krema dobro premazati treći sloj i stranice torte i posuti komadićima čokolade.

Ostavite tortu da se stegne najmanje 4 sata u frižideru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: