Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pica sa buratom

Pica sa buratom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8162713k269
Pica sa buratom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
10/01/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
1
"Pica sa buratom se ukrašava svežim listovima bosiljka i jede odjednom"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno za picu - 250 g
  • šećer - 1/3 kašičice
  • so - po ukusu
  • suvi kvasac - 2 g
  • voda - 125 ml
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • Za prilog
  • paradajz sos - 3 kašike
  • zelena paprika - 1 komad
  • pečurke - 4 komada
  • so
  • biber
  • tvrda mocarela - 50 g
  • burata - 1 lopta
  • bosiljak - svež
* merne jedinice

Način pripreme

U većoj posudi pomešajte sve sastojke za testo, na kraju dodajte maslinovo ulje.

Umesite meko testo koje se ne lepi. Pokrijte pamučnom krpom i ostavite na toplom mestu da naraste.

Dignuto testo se oblikuje i stavlja u nauljenu i pobrašnjenu tepsiju. Namažite gustim paradajz sosom ili pastom. Po vrhu rasporedite seckanu zelenu papriku, narezane šampinjone, posolite i pobiberite i završite rendanom tvrdom mocarelom ili drugom vrstom tvrdog sira.

Pecite italijansku picu u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 20 minuta ili dok ivice ne porumene.

Kada je pica gotova, izvadite je i na nju poređajte komade burate.

Moja burata je bila prilično tečna i za to sam koristio kašiku.

Vratite picu u rernu i ostavite da se peče još dva-tri minuta.

Pica sa buratom je ukrašena listovima svežeg bosiljka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: