Način pripreme
U većoj posudi pomešajte sve sastojke za testo, na kraju dodajte maslinovo ulje.
Umesite meko testo koje se ne lepi. Pokrijte pamučnom krpom i ostavite na toplom mestu da naraste.
Dignuto testo se oblikuje i stavlja u nauljenu i pobrašnjenu tepsiju. Namažite gustim paradajz sosom ili pastom. Po vrhu rasporedite seckanu zelenu papriku, narezane šampinjone, posolite i pobiberite i završite rendanom tvrdom mocarelom ili drugom vrstom tvrdog sira.
Pecite italijansku picu u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 20 minuta ili dok ivice ne porumene.
Kada je pica gotova, izvadite je i na nju poređajte komade burate.
Moja burata je bila prilično tečna i za to sam koristio kašiku.
Vratite picu u rernu i ostavite da se peče još dva-tri minuta.
Pica sa buratom je ukrašena listovima svežeg bosiljka.