Način pripreme
Operite kinou u cediljci pod tekućom vodom. Stavite u šerpu sa vodom i kuvajte dok zrna ne nabubre i omekšaju (10-15 minuta u zavisnosti od jačine vatre).
Ako ima ostataka vode, procedite je i ostavite da se kinoa potpuno ohladi.
Kada je spremna, počnite sa preostalim komponentama salate sa buratom.
Operite zelenu salatu i isecite je na tanke trake. Sveži paradajz isecite na veće, a sušeni paradajz na manje kockice.
Stavite sve + ohlađenu kinou u posudu. Začinite maslinovim uljem, belim balzamiko sirćetom i sa malo soli. Dobro promešati.
Podelite salatu od kinoe u dve posude za salatu i stavite kuglicu sira Burata u centar, lagano presečenu poprečno da biste otkrili njenu kremastu unutrašnjost.
Pospite sir sa malo soli, maslinovim uljem i semenkama ili orasima.
Da biste ukrasili i upotpunili izgled salate sa buratom i kinoom, pokapajte malo balzamične redukcije.
Prijatno!