Način pripreme
Pre nego što počnemo da sitno sečemo kiseli kupus, ostavimo nekoliko listića za vrh.
Pirinač operemo i ocedimo od vode.
Svinjetinu i govedinu isecite na krupnije komade, a pileće batake na dva.
Meso posolimo i posipamo sa malo crnog bibera, a slaninu - na tanke trakice.
Pripremite veliku zemljanu posudu i na dno stavite 2-3 trake slanine.
Zatim stavljamo polovinu celih listova kupusa.
Počinjemo da ređamo sitno seckani kiseli kupus i polovinu pirinča.
Pospite polovinom začina, zatim nekoliko traka slanine, polovinom svinjskog i goveđeg mesa i polovinom kobasice.
Ponovo poređajte sve preostale sastojke u slojevima, a na kraju stavite pileće batake u prazničnu kapamu.
Sve umotamo preostalim celim listovima kiselog kupusa i prelijemo crnim vinom i 1 čajnom šoljicom soka od kupusa.
Zatvorimo poklopac seoske kapame, uključimo rernu na visoku temperaturu dok ne proključa.
Nakon što provri, rernu smanjimo na 160 stepeni i ostavimo da se peče oko 5 sati.