Način pripreme
Testo za raviole:
Prosejte 300 g brašna u duboku posudu. U njegovom središtu se napravi udubljenje i u njega se slome 3 jaja. Na svakih 100 g brašna dodati 1 jaje i umesiti testo. Gotovo testo se umota u prozirnu foliju i ostavi da se hladi sat-dva. Zatim se razvije oklagjom u list debljine oko 3 mm. Od razvijenog testa čašom isecite krugove. Stavite fil u centar jednog kruga i prekrijte drugim. Krajeve dva kruga lepo pritisnuti viljuškom da se zalepe jedan za drugi i da fil ne ispadne. Ostatak isečenog testa se ponovo umesi u lopticu i zatim razvija. Sve se ponavlja dok se testo ne završi.
Punjenje:
Jedan luk se oljušti od ljuski i sitno isecka. Spanać se opere i očisti od drški. Iskida se na male komade. Stavite kravlji maslac u duboku šerpu da se istopi. Čim se dovoljno zagreje, sipajte sitno seckani crni luk. Kada malo omekša, dodajte mu spanać. Čim je gotovo, sir izmrviti i lagano posoliti. Sve se promeša. Kuvajte još oko minut i fil za raviole je gotov.
Gotova sveža testenina se kuva u kipućoj slanoj vodi 3 minuta. Sirovi ravioli se mogu čuvati vakumirani i u zamrzivaču.
Brzi sos za raviole:
Pavlaka za kuvanje se dovede do ključanja i u nju se dodaju suvi začini - mleveni bosiljak i malo crnog luka. Narendajte 100 g kačkavalja, posolite i sos je gotov. Prelije se preko kuvane sveže testenine.
Sos sa kojim ćete poslužiti sveže raviole sa spanaćem je na vama. Koristite svoj omiljeni.