Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Lisnato Testo»Lisnate Pogačice»Lisnate jelke sa čokoladom

Lisnate jelke sa čokoladom

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4021222k130
Lisnate jelke sa čokoladom
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 5
30/01/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
15
"Lisnate jelke sa čokoladom, koje će vaša deca progutati za nekoliko minuta"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 700 g
  • tečna čokolada - 300 g
  • žumance - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Razvijte testo na pultu, trebalo bi da bude dovoljno opušteno da se razvuče, ali još uvek hladno.

Podelite ga na dva jednaka dela. Stavite jedan komad na površinu. Po vrhu obilno rasporedite tečnu čokoladu. Stavite drugi komad lisnatog testa preko.

Oklagijom malo razvucite testo. Tako će kora biti malo tanja i dve kore i čokolada će se dobro stisnuti.

Na kratkoj strani dobijenog pravougaonika seku se trake debljine 1, 5 cm.

Koristeći drveni štapić za ražnjiće, probušite lisnato testo tako što ćete savijati traku testa u obliku slova S da biste formirali slatke i ukusne jelkice.

Veoma je zgodno raditi na komadu papira. Tako se šećer neće prosuti po površini.

Slatke jelke poređajte u pleh od rerne, prethodno obložen papirom za pečenje. Žumance istucite viljuškom i silikonskom četkom premažite jelke.

Pecite lisnate jelke sa čokoladom u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta dok ne porumene.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: