Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Taljatele sa Buratom

Taljatele sa Buratom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Taljatele sa Buratom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Taljatele sa Buratom ukrasite svežim listovima bosiljka za boju i aromu. Brzo, jednostavno i ukusno!"

Potrebni sastojci

  • taljatele - 250 g
  • beli luk - 1 čen
  • pesto kalabreze - 220 g
  • burata - 1 kugla (otprilike 130 g)
  • parmezan - 80 g
  • bosiljak - sveži listovi
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite taljatele da se kuvaju u posoljenoj vodi prema uputstvima na pakovanju.

Za to vreme izrendajte parmezan, operite listove svežeg bosiljka i pripremite pesto Kalabreze. Koristim gotov u teglici, ali možete unapred da ga napravite u kućnim uslovima.

Kada je pasta skoro gotova, zagrejte tiganj sa malo maslinovog ulja na susednoj ringli. Na njemu propržite jedan (mogu i dva) čena belog luka, naseckana na tanke kolutiće.

Smanjite vatru, sipajte pesto i parmezan i izmešajte.

Odmah prebacite taljatele u tiganj i izmešajte kako bi upile ukusni sos.

Rasporedite u dve porcije, na svaku stavite po pola kugle Burate pazeći prilikom sečenja, s obzirom na to da je tečna iznutra.

Po želji možete malo posoliti i posuti maslinovim uljem. Prilikom konzumacije sir se iskida i pomeša sa pastom čineći sos kremastim.

Taljatelje sa Buratom ukrasite svežim listovima bosiljka za boju i aromu.

Brzo, jednostavno i ukusno!

*Osnovni recept za pesto Kalabreze je sa pečenim crvenim paprikama, parmezanom, rikotom, ljutom paprikom, pinjolama, bosiljkom, limumovim sokom. Možete se obogatiti i svežim i sušenim čeri paradajzom, lukom, sa malo mlevenog mesa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: