Način pripreme
Umutiti omekšaliu maslac sa sitnim sirom i šećerom. Iscedite sok od pomorandže unutra (1 pomorandža srednje veličine - 80 ml soka). Dodajte jedno po jedno jaje uz neprekidno mućenje, pa sipajte brašno prosejano sa praškom za pecivo, muškatnim oraščićem i vanilom.
U receptu koji sam sledio, šećera je samo 40 g, ali sam vremenom promenio na 70 ili čak 80 g.
Probajte i sami da vidite kako će odgovarati vašem ukusu, s obzirom na slatkoću koja se dodaje u mafine sa sitnim sirom, ali i na činjenicu da su po vrhu posuti šećerom.
Testo je veoma lagano i vazdušasto, pošto nema puno brašna.
Podeliti u 12 kalupa za mafine obloženih papirnim kapsulama. Napunite samo 1/3 kalupa. Na vrh stavite 1 kašiku slatka od malina i pospite granuliranim šećerom.
Pecite kolače sa džemom na 190 stepeni 15-20 minuta.
Prijatno sa mojim mafinima sa sitnim sirom i slatkom!