Način pripreme
Ukusna topla pita sa sirom, bez mešenja - samo samo se testo promeša.
U posudi se pomešaju dve vrsta brašna i oformi se udubljenje. Stavljam brašno odokativno, ne merim tako da je brašno samo orijentaciono.
Kvasac se aktivira u toploj vodi sa šečerom i dve kašike brašna, dodaju se jaja, pri čemu se odvaja jedno žumance za mazanje.
Dodaje se so, ulje, namrvljeni sir i meša se dobro dok se ne dobije gusto testo, ne mesi se.
Sipa se u posudu za pečenje postavljenu papirom i zaravni se. Ostavlja se da odstoji 20 minuta, posle se maže umućenim žumancem sa kašičicom kiselog mleka i posipa se susamom.
Raspoređuju se mali parčići maslaca i peče se u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok korica ne postane zlatasta - oko 25-30 minuta.
Izvadi se, pokriva se pet minut krpom, a posle se seče i jede se sa celom porodicom!
Integralna mešana pita sa sirom je sjajna!