Mešana pita

Michaela BerovaMichaela Berova
Šegrt
19948
Mešana pita
Fotografije: Michaela Berova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Da li ste probali mešanu pitu - ako niste, dajemo recept kako biste pojeli nešto ukusno"

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komada
  • voda - 1 šoljica, mlaka
  • kvasac - 1/2 kockice /21 g/
  • kravlji maslac - 1/2 pakovanja
  • so - po ukusu
  • brašno - 2 i 1/2 šolje
  • sir - 1 šolja (ili po ukusu)
* merne jedinice

Način pripreme

Mešana pita je pecivo, vrsta penjurlije, pravi se veoma brzo i ukusna je, veoma je mekana i sipkasta.

Metalnom žicom za mućenje se umute jaja, dodaju se voda i kvasac. Lepo se meša dok se ne dobije homogena smesa. Dodaje se maslac i so, zatim brašno u porcijama.

Kada se dobije glatka kaša, dodaje se i sir. Smesa se ostavlja u lopticama da naraste nakon čega se sipa u tepsiju podmazanu uljem.

Ostavlja se da se odmori još 30 minuta. Mešana pita se peče u jakoj rerni na 220 stepeni dok ne bude gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: