Način pripreme
Čaša je zapremine 200 ml.
Kolač sa šargarepom i čokoladnim kapljicama - savršeno društvo uz kafu! Napravila sam ga da bude postan, bez proizvoda životinjskog porekla, kako bi ga mogli jesti svi ukućani. Definitivno je ukusan. Recept je jednostavan!
Izrendane šargarepe (količina je jedna čaša zapremine 200 ml) sam pomešala sa pola čaše šećera, pola čaše tople vode, dodala sam pola kesice praška za pecivo i jednu vanilu.
Zatim sam dodala tri kašike kokosovog ulja, može i ulje. Izmešala sam smesu.
Sledi da stavimo brašno. Dodajemo dok se ne dobije gsto testo za kolač. Otprilike čaša brašna je otišla.
Posle stavljamo dve kašike čokoladnih kapljica.
Izmešamo i sipamo u tepsiju prečnika otprilike 22 cm, podmazanu uljem i posutu brašnom. Kolač od šargarepe sam pekla na 170 stepeni dok čačkalica ne bude suva!
Ohladila sam, prebacila na tanjir i odozgo namazala sa malo marmelade, moja je marmelada od plavih šljiva. Posula sam iseckanim orasima!
A sada vam želim uspešan dan!