Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Frikase»Frikase sa pečurkama i piletinom

Frikase sa pečurkama i piletinom

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
326931k
Frikase sa pečurkama i piletinom
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
110 min.
Ukupno
125 min.
Porcije
3
"Napravite 2 prepečene kriške sa ovim ukusnim frikaseom sa pečurkama i piletom"

Potrebni sastojci

  • pileći batak - 2 komada
  • maslac - 80 g
  • ulje - 50 ml
  • pečurke - 500 g
  • beli luk - 3 čena
  • brašno - 5 supenih kašika
  • pileći bujon - 500 ml
  • sveže mleko - 500 ml
  • crni biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći bataci se zalivaju vodom i kuvaju se dok ne budu gotovi. Da bi se brže skuvali, može da se koristi ekspres lonac.

Vade se iz šerpe kako bi se brže ohladili i čiste se od kostiju. Bujon se takođe ostavlja sa strane. Pečurke se operu i naseckaju na kriškice.

U šerpu sa neizgrebanim premazom se stavlja maslac i ulje. Ostavlja se da se zagreje. Dodaju se pečurke. Poklapa se poklopcem. I dinstaju se uz periodično mešanje. Obim pečuraka se smanjuje i otpušta se dosta tečnosti. Beli luk se guli i secka na kriškice. Dodaje se u pečurke.

Šerpa se ostavlja bez poklopca kako bi tečnost isparila. Piletina se iskida na komadiće. Kada ostane malo tečnosti, u šerpu se dodaje brašno i zapeče se.

Neprestano se meša metalnom žicom za mućenje. Postepeno se dodaje sveže mleko nastavljajući sa neprestanim mešanjem. Dodaje se pileći bujon i komadići piletine. Omiljeni frikase se začinjava crnim biberom i solju.

Nastavlja da se meša metalnom žicom za mućenje. Po proceni se dodaje voda, ukoliko je potrebno. Ringla se smanjuje i nastavlja se sa mešanjem. Ostavlja se da se krčka dok frikase sa pečurkama i piletinom ne dobije željenu gustinu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: