Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Hladne supe»Tarator»Tarator na ruski način

Tarator na ruski način

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Šegrt
8826167
Tarator na ruski način
Fotografije: Yordanka Vasileva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Ukupno
5 min.
Porcije
5
"Ja sam dodala mirođiju, pošto tarator bez mirođije nije tarator.Tarator na ruski način serviramo hladan."

Potrebni sastojci

  • krastavci - 2 srednje veličine
  • kiselo mleko - 2 kofice
  • beli luk - 3 čena
  • orasi - 50 g
  • peršun - 1 veza
  • bosiljak - 10 listića
  • sirće - 1 supena kašika
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • so - 1/2 kašičice
  • biber - 1 prstohvat
  • korijander - 1 mali prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema osnove:

Stavljamo orahe u blender, peršun, krupnije isečene, listiće bosiljka, beli luk, nekoliko kašika od ukupne količine kiselog mleka i malo parče krastavca, isečenog na kockice. Dodajemo biber i korijander.

Uključujemo blender na bukvalno 5 sekundi. Orasi treba da budu krupnije mrvice.

Krastavce izrendamo. Možemo oljuštiti pre toga.

Sve stavljamo u duboku posudu i promešamo.

Umutimo mleko i dodajemo u posudu. Gustinu taratora regulišemo po proceni i ukusu.

Na kraju dodajemo maslinovo ulje.

Ja sam dodala mirođiju, pošto tarator bez mirođije nije tarator.

Tarator na ruski način serviramo hladan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: