Bonapeti.rs»Recepti»Morski Plodovi»Pečeni pasulj sa medom i orasima

Pečeni pasulj sa medom i orasima

LiudmilaLiudmila
Inovator
4681661k162
Pečeni pasulj sa medom i orasima
Fotografije: Liudmila
1 / 2
13/03/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
135 min.
Porcije
6
"Pečeni pasulj sa medom i orasima možete da zapečete u đuvečima i da servirate sa domaćim hlebom."

Potrebni sastojci

  • pasulj - 1 čaša
  • luk - 1/2 glavice
  • divlja nana
  • so
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • šargarepa - 1
  • crvena paprika - 1
  • paradajz - 2 supene kašike, konzerva
  • med - 1 supena kašika
  • orasi - 3 supene kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • voda - 3 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo treba da namočimo pasulj na minimum šest sati.

Zatim ga kuvamo sa malo sode za hleb, ključa i menjamo vodu. Ovo radimo da bi bio težak za stomak. Kada pasulj uzavri sa novom vodom, već ga kuvamo dok ne bude gotov, dodajemo so i malo maslinovog ulja.

Kada je pasulj gotov, skidamo ga sa ringle i u tiganju zagrevamo ostalu količinu maslinovog ulja. Na njemu dinstamo naseckani luk, šargarepu, crvenu papriku, divlju nanu.

Dodajemo i paradajz, izmešan sa medom. Zatim procedimo pasulj i stavljamo ga u dinstano povrće.

Dodajemo i malo vode u kojoj se pasulj kuvao i izmešamo.

Pasulj raspoređujemo u glinenim tanjirima ili đuvečarama. Odozgo posipamo sa malo krupno iseckanih oraha.

Stavljamo u rernu i pečemo pasulj sa medom i orasima na 170 stepeni na pola sati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: