Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Faširane šnicle»Japanske šnicle od svinjskog kontrafilea - Tonkatsu

Japanske šnicle od svinjskog kontrafilea - Tonkatsu

MilenMilen
Početnik
1230
Japanske šnicle od svinjskog kontrafilea - Tonkatsu
Fotografije: Milen
2 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
210 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
240 min.
Porcije
4
"Mora se poslužiti sa Tonkacu sosom i tanko isečenim svežim kupusom sa solju."

Potrebni sastojci

  • svinjski kontrafile - 1, 5 kg celog komada
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 200 g
  • panko prezle - 200 g
  • so
  • ulje - 500 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Japanske šnicle od svinjskog kontrafilea - Tonkatsu - koliko egzotično toliko i ukusno jelo iz Japana.

Posle Drugog svetskog rata, Japan je pozajmio veliki broj popularnih jela iz zapadnih zemalja, posebno alaminuta, odnosno jela koja se pripremaju veoma brzo.

Jedno od njih je bečka šnicla.

Ali u japanskoj kuhinji originalni recept je malo izmenjen i meso se ne tuče, već se buši, zove se Tonkacu /túnkatsu)/ u prevodu - svinjski kotlet.

Poželjno je da svinjski file ima najmanje 2-3 mm slanine. Kod mene nisam našao i koristio sam celo parče mesa koje sam isekao na komade debljine 2 cm. U slanini se prave poprečni rezovi da se šnicle ne bi skupljale tokom prženja.

Bolja opcija je da uzmete kotlete i uklonite kost. Isečeno meso izbušite specijalnim alatom za meso ili viljuškom, posolite i ostavite u frižideru 2 sata.

Meso se izvadi i ostavi sat vremena na sobnoj temperaturi. Šnicle su uvaljane u brašno, umočene u jaje i uvaljane u panko prezle. Zagrejte ulje na 180 stepeni i pržite šnicle do zlatno smeđe boje.

Mora se poslužiti sa Tonkacu sosom i tanko isečenim svežim kupusom sa solju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: