Prebranac

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4021222k130
Prebranac
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 3
15/03/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Pasulj i pirinač - neverovatno dobra kombinacija. Vaš prebranac je spreman za jelo. Prijatno!"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 1 kg
  • luk - 4 glavice
  • ulje - 120 g
  • šargarepa - 1 komad
  • pirinač - 1 šolja
  • paradajz - 1 komad
  • paprike - 1 komad
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • čubar - 1 supena kašika
  • divlja nana - 1 supena kašika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pasulj se namoči u vodi na jednu noć. Opere se i skuva.

Prva voda se baca. Skuva se.

Luk se dinsta na masnoći. Dodaju se šargarepa i pirinač. Proprži se sa alevom paprikom. Razređuje se vodom iz pasulja dok se pirinač se rastvori.

Stavljaju se oljušteni i naseckni na kockice paradajz i paprike, čubar, divlja nana i so.

Sve se sipa u tepsiju.

Dodaje se pasulj i izmeša se.

Ukoliko ima potrebe, dodaje se malo vode iz pasulja.

Pasulj se peče u umerenoj rerni dok ne bude gotov.

Vaš prebranac je spreman za jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: