Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Ukusan jednostavan prebranac

Ukusan jednostavan prebranac

Chef MilošChef Miloš
Početnik
114237
Ukusan jednostavan prebranac
Fotografije: Chef Miloš
1 / 3
01/03/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Pravi čuvari tradicije pripremaju jela iz bakine kuhinje"

Potrebni sastojci

  • beli pasulj - 500 g
  • ulje - 300 ml
  • crni luk - 700 g
  • beli luk - 3 čena
  • aleva paprika - 2s.k.
  • so
  • biber
  • lovorov list - 2 kom.
* merne jedinice

Način pripreme

U lonac staviti pasulj, naliti hladnom vodom i kuvati do ključanja. Kada voda proključa procediti pasulj, a zatim naliti vrelom vodom. Kuvati dok pasulj ne omekša, pritom pazeći da se ne prekuva. Kada voda proključa pasulj ponovo procediti.

Očistiti crni luk i iseći ga na tanke kriške. U šerpi zagrejati ulje i propržiti luk na njemu da porumeni, pa zatim dodati alevu papriku, biber i so po ukusu.

Tepsiju podmazati uljem pa u njoj pomešati crni luk, pasulj i beli luk. Preko svega staviti lovorov list.

Peći prebranac u zagrejanoj rerni 30 minuta na 200 stepeni.

Prijatno uz ukusan jednostavan prebranac!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: