Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Ćevap»Dobrudžanski kebab sa pečurkama

Dobrudžanski kebab sa pečurkama

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
24665880
Dobrudžanski kebab sa pečurkama
Fotografije: Gergana Georgieva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Dobrudžanski kebab - omiljeno jelo iz kuhinje Severoistočne Bugarske"

Potrebni sastojci

  • svinjski vrat - 700 g
  • pečurke - 400 g
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 2 čena
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 400 g, iz konzerve
  • kravlji maslac - 30 g
  • ulje - 50 ml
  • brašno - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • crni biber - 1/2 kašičice
  • čubar - 1 kašičica
  • lovorov list - 2 listića
  • šećer - 1/2 kašičice
  • so - po ukusu
  • voda - 1 l
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi zagrejte maslac i ulje.

Dodajte svinjski vrat naseckan na komadiće.

MEso pržite oko 5 minuta dok ne pobeli, nakon čega dodajte sitno naseckan luk, beli luk i pečurke.

Kebab dinstajte otprilike 10 minuta uz često mešanje.

Dodajte izrendanu šargarepu i paradajz.

Dobro izmešajte i dodajte brašno, alevu papriku i crni biber, čubar, lovorov list, malo šećera i soli po ukusu.

Sipajte toplu vodu, ponovo izmešajte i kuvajte dobrudžansko jelo poklopljeno još otprilike 30 minuta.

Ovaj aromatični Dobrudžanski kebab sa pečurkama je gotov i možete da uživate u njemu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: