Način pripreme
Za fil za štrudle: luk i čenove belog luka očistite, iseckajte i propržite na ulju + malo maslaca dok ne omekšaju. Ne moraju da potamne.
Za to vreme očistite pečurke i isecite ih na kriške. Pržite ih sa lukom nekoliko minuta.
Posolite, pa dodajte tikvice isečene na veoma tanke kolutiće. Kuvajte dok i ona lepo ne omekša. Tokom ovog procesa će se osloboditi tečnost, ne čekajte da ona ispari da se povrće ne prekuva, već povucite sa ringle i sve sipajte u cediljku. Ostavite da se fil dobro ocedi i sačekajte 30 minuta da se ohladi.
Kada se to desi, bacite se na rad na korama. Ja koristim obične kore za pitu, ali možete sami napraviti testo za štrudlu ako želite.
Uzmite tanku koru od gotovog testa za pitu i rasporedite je na pleh obložen papirom za pečenje. Premažite otopljenim maslacem i na vrh stavite drugu koru, takođe premazanu maslacem. Tako radite dok ne potrošite svih 7 kora.
Nanesite fil od pečuraka u traku duž dugačke strane kore. Odozgo izmrvite sir i urolajte, podvlačeći ivice testa da fil ne bi izašao.
Premažite preostalim maslacem i stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni.
Pecite oko 30-40 minuta ili dok rolat ne porumeni.
Poslužite ovu prelepu štrudlu od pečuraka i tikvica dok je još topla. Savršeno za laganu i ukusnu večeru.