Način pripreme
Operemo bulgur i kuvamo ga oko 15 minuta u posoljenoj vodi. Ocedimo.
U tiganju sa masnoćom dinstamo iseckan crni luk, beli luk i pečurke, isečene na kriške. Kada omekšaju dodajemo miks povrća. Nakon toga ide red tikvica, isečenih prethodno na sitne kocke. Posipamo sa malo aleve paprike.
Paradajz oljuštimo, isečemo na kocke i dodajemo u tiganj zajedno sa iseckanim peršunom.
Začinjavamo himalajskom solju i biberom. Sklanjamo sa vatre i prebacujemo smesu od povrća i skuvani bulgur u posudu za pečenje.
Mešamo dobro. Pokrivamo aluminjumskom folijom i stavljamo u prethodno zagrejanu rernu 10 minuta, tek toliko da se dokuva jelo.
Serviramo gotovo jelo oblikovano pomoću posudice.
Osozgo, po želji, bulgur sa pečurkama i povrćem može da se garnira narendanim kačkavaljem i sa strane sa zelenom salatom.